Nedrivning eller renovering af hus? Få svaret her!

Nedrivning eller renovering af hus? Få svaret her!

Når danskere køber ejendomme, og vil lave markante ændringer på dem, er der ofte flere spørgsmål, der presser sig på. Et af dem er, hvorvidt det kan betale sig at renovere huset eller om man skal nedrive et  hus. Dette spørgsmål giver vi dig svar på i denne artikel, hvor vi kommer med svar på, hvornår du skal nedrive huset samt hvornår du skal renovere. Der er nemlig et par gode grundregler, der er værd at huske, når du skal finde ud af, hvorvidt du skal nedrive hus eller blot renovere det. Det er disse grundregler vi gennemgår i artiklen, som vi har delt op i tre dele. Første afsnit handler om, hvornår du skal vælge nedrivning som den bedste løsning, mens anden halvdel handler om situationer, hvor det kan betale sig at renovere. Til sidst samler vi svarene, og lægger det svære valg over på dig. Læs derfor med, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til din nye boligsituation, og vil vide om det kan betale at renovere eller du godt kan give nedrivningsmaskinerne besked.

Du skal rive huset ned NÅR:

Der er generelt en hel del gamle boliger, der er direkte klar til nedrivning, når de bliver købt. En lang række ældre boliger, der er bygget før anden verdenskrig, er med stor sandsynlighed direkte klar til nedrivning, når du skal tage beslutning. Det gælder ofte overtagelsen af dødsbo eller lignende, der ikke har været renoveret eller sat i stand i mange år. Her vil omfattende renoveringer af disse huse være særdeles omkostningsfulde, og det kan derfor ikke betale sig at renovere det. Salgsværdien for et nybygget hus vil også være markant højere, end et gammel hus, der er renoveret. Hvis du derfor har fået et ældre hus fra før 1940, er der stor sandsynlighed for, at de skal rives ned. Der er dog undtagelser, og derfor kan det være en god idé at alliere sig med en fagspecialist, så man får deres vurdering af sagen – men i de fleste tilfælde er et hus fra denne tid klar til at blive væltet. Det handler alt sammen om de udgifter, der er til at rive et hus ned. Hvis det er et stort hus, er der endnu flere renoveringsomkostninger, og på den måde stiger sandsynligheden for, at huset er klar til nedrivning.

Renovér huset HVIS:

Der er naturligvis også tilfælde, hvor det bedre kan betale sig at renovere. Moderne huse, der har renoveringsbehov kræver ofte ikke så meget kapital for, at det kan betale sig at renovere. Det er altså alt sammen et spørgsmål om omkostninger i forbindelse med renovationen. Hvor stor en udgift er en renovation, og hvor stor en værdi tilfører det husprisen, hvis man skal til at renovere det.

Konklusionen er klar – skal du nedrive eller renovere?

Med disse informationer, er du nu klar til at tage beslutning om, hvorvidt du skal nedrive eller renovere huset. Det kommer helt an på din konkrete boligsituation, og som nævnt tidligere i artiklen, er det en god idé at alliere sig med en fagspecialist, før man tager den endelige beslutning.