Du kan spare mange penge med en god energimærkning

Du kan spare mange penge med en god energimærkning

Danske boligejere er begyndt at kigge mere og mere efter energimærkningen, når de skal vælge ny bolig. Det er da heller ikke så underligt igen, eftersom det er muligt at spare rigtig mange penge hvert eneste år, når huset har en god energimærkning. Faktisk har energimærkningen den højeste prioritet blandt boligejerne, når de skal vælge hus, lige efter pris og beliggenhed. Du kan læse mere om energimærkning, og hvorfor den er vigtig at være opmærksom på, her i artiklen.

Energimærkningen får en højere og højere status

Energimærkningen indgår således i danskernes kvalitetsvurdering af en bolig, og det tyder således på, at mærkningen får en højere og højere status. Der er da heller ikke nogen tvivl om, at det er en god investering at vælge en bolig med en god energimærkning. Undersøgelser viser nemlig, at hvis du vælger en bolig med energimærkningen D frem for F, kan der være næsten 12.000 kroner for dig at spare hvert eneste år.

Det er nemmest at forbedre de boliger, der har dårlige energimærkninger. Her skal der ofte ikke mere til end at udskifte oliefyret med en varmepumpe, hvis man ønsker at gøre en stor forskel.

Mærkningen har været lovpligtig siden år 2010

Energimærket har været lovpligtigt siden 2010, og det skal derfor fremgå tydeligt og klart af salgsannoncen ved salg af bolig. Det ses desuden tydeligt, hvordan priserne falder på de hjem, der har en dårlig energimærkning, mens de stiger på de hjem, der har en god energimærkning. Det skyldes altså, at flere og flere danskere har fået øjnene op for, at det er en god investering, hvorfor hjem med en dårligenergi mærkning ikke længere er attraktive. Endvidere er det blevet mere og mere normalt, at køberne kræver et afslag i prisen, såfremt hjemmet har en dårlig energimærkning. 

Søg hjælp hos en håndværker hvis mærkningen skal forbedres

Skulle det ske, at den bolig, du har drømt om længe, har en dårlig energimærkning, er dette ikke grund til at afvise boligen fuldstændigt. I stedet kan du med fordel søge hjælp hos en boligrådgiver eller en håndværker, så vedkommende kan vurdere, om det vil være muligt at forbedre mærket eller ej. De fleste eksperter inden for byggebranchen har nemlig en enorm viden i forhold til, hvordan du kan opnå en mere energivenlig bolig. Derfor kan de renovere din drømmebolig, så energimærkningen forbedres.

Spar penge på din varmeregning med en forbedret energimærkning

Energimærkningen er altså en hurtig og nem måde for dig at regne ud, hvor energieffektivt boligen er. Det er samtidig et brugbart værktøj, hvis du ønsker at undersøge, hvordan du kan opnå en mindre varmeregning. En varmeregning er en dyr post i de fleste danske hjem, og ved at ændre markant på denne har du altså mulighed for at spare mange penge årligt. Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du kan spare penge på dine faste udgifter, kan Informeo hjælpe dig med forskellige tips og tricks. 

Det kan du gøre, hvis du vil opnå en forbedret energimærkning

Vil du gerne opnå en forbedring, når det kommer til din boligs energimærkning, så du kan spare penge, kan du overveje at udskifte elvarmen eller oliefyret hjemme hos dig. Disse har nemlig en negativ indvirkning på energimærkningen i en bolig. Endvidere skal du sikre, at samtlige rør til installationer er isoleret, såfremt disse er uden for boligens opvarmerede del. Dette er for eksempel rør i kælderen eller rør i garagen. Du bør endvidere overveje en efterisolering med 200 mm., hvis du har et tilgængeligt loftsrum derhjemme med blot 100 mm. isolering. Er der en gammel pumpe i dit hjem, bør du også udskifte denne. Det anbefales dog, at du altid sørger for at spørge en professionel VVS-installatør til råds i den forbindelse.